Zwembad waterdicht maken

Last van lekkage?

Lekkages zijn een veelvoorkomend probleem bij zwembaden. Het beton wordt aangetast, waardoor de betonconstructie verzwakt. Op termijn zijn kostbare herstelwerkzaamheden onvermijdelijk.

JAKI maakt het zwembad blijvend waterdicht

JAKI is sinds 1958 gespecialiseerd in beton- en zwembadrenovaties. Wij werken uitsluitend met materialen en coatings van superieure kwaliteit. Uw zwembad blijft voldoen aan de strenge wet- en regelgeving op het gebied van hygiĆ«ne en veiligheid.

  • Lagere kosten per liter water
  • Hogere tevredenheid onder badgasten
  • Minder kosten op de lange termijn

Hoe gaan wij te werk?


bufferkelder
1. Draineren en reinigen

Voordat we met de eigenlijke renovatiewerkzaamheden begint, moet de bufferkelder of het zwembad volledig worden leeggepompt en gereinigd. Door middel van gritstralen verwijderen we eventuele aangroei, vuil, corrosie en andere verontreinigingen van wanden en vloeren.

2. Aanbrengen vochtscherm na gritstralen

Na het gritstralen kan het oppervlak van het materiaal open en poreus zijn, waardoor het kwetsbaar is voor vochtproblemen. Om deze reden brengen we een vochtscherm aan om de duurzaamheid en prestaties van de behandelde oppervlakte te verbeteren.

aanbrengen vochtscherm
coaten bufferkelder
3. Aanbrengen waterdichte coating

De waterdichte 2-componenten coating brengen we aan.

4. Tweede laag coating

Nadat de eerste coatinglaag volledig is uitgehard, brengen we een tweede laag aan.

Tweede coatinglaag aanbrengen bufferkelder
gerenoveerde bufferkelder
5. Afwerking

Na voltooiing van de renovatiewerkzaamheden controleren we of het zwembad volledig waterdicht is en kan deze weer in gebruik worden genomen.

Coaten zwembad? Bekijk hoe het in zijn werk gaat!

Waarom is het zwembad niet waterdicht?


Lekkages ontstaan op verschillende plekken in het zwembad. Voornamelijk bij de voegen en overloopgoten.

Beschadigde voegen

Bij veel zwembaden wordt gekozen voor betegelde wanden. Dit zorgt voor een mooie uitstraling, maar deze oplossing is niet blijvend waterdicht.

Wanneer de voeg beschadigd raakt, dringt het water moeiteloos door in het beton. De betonconstructie wordt daardoor op termijn verzwakt. Maar dat is niet het enige probleem.

Door de beschadigde voegen en het ruwer worden van het beton, hechten bacteriƫn zich beter aan de oppervlakte. De kwaliteit van het water gaat daardoor hard achteruit. U bent genoodzaakt steeds meer chloor toe te voegen, wat de kosten per liter water aanzienlijk verhoogt.

JAKI behandelt de betonnen wanden zodat deze waterdicht zijn. De waterdichte laag kan vervolgens betegeld worden voor een passende afwerking.

Beschadigde overloopgoten

Overloopgoten worden niet alleen blootgesteld aan water, maar ook aan badgasten. De goten worden dagelijks belopen en daardoor zwaar belast.

Door de goten te herstellen, laten deze geen water meer door. Eventueel wordt het aangetaste beton onder de goten gerepareerd. Zo voorkomen we dat het reeds doorgedrongen water, schade blijft veroorzaken.